Ahlqvist tillbaks

22 APR 2014 22:34
Den forne Myresjö IF-målvakten Marcus Ahlqvist 33 är tillbaka i stan!
  • Skapad: 22 APR 2014 22:34

Ett välkänt ansikte satt på bänken när Myresjö/Vetlanda slog Aneby i div 3 –derbyt. Myresjö IFs forne målvakt Marcus Ahlqvist var tillbaks i det lag som numera går under namnet Myresjö/Vetlanda FK. Det var inför sammanslagningen 2013 som Marcus hoppade av satsningen, och fokuserade på familjen. Flyttlasset gick till Åtvidaberg där hans flickvän bodde. Efter lite drygt ett år har han kommit “hem”, både med flickvännen och deras gemensamma barn. Marcus valde att komma till rätta med allt runt omkring, och orkade inte koncentrera sig på en säsong med MVFK. Men nu när reservmålvkaten Christofer Fält var bortrest tvekade inte den rutinerade målvakten att backa upp  Ambjörn i målet. Om det var en tillfällighet eller om suget är så pass stort att han fortsätter återstår att se. Vi på hemsidan ställer honom mot väggen för att försöka klura ut hur han tänker.

Hej Marcus, kul att se dig tillbaks!
-Tack, kul att vara tillbaks innanför 50 skyltarna igen och andas lite Vetlanda luft.
Trivs du med att ha kommit “hem”?
-Hemma är alltid hemma så jag trivs mycket bra med tillvaron
Hur har du följt det som hänt runt MVFK, när du varit borta?
-Jag såg ganska många matcher under förra säsongen samt att jag håller kontakten med fotbollsfolket runt om i Vetlanda. Sen finns det alltid mycket att läsa här på hemsidan.
Hur är formen?
-Den fysiska formen är ok. Fotbollsmässigt krävs det lite mer träning innan jag känner mig helt i form
Hur har du hållt igång?
-Under hösten spelade jag för Kisa BK i div 4. Vi tog en andra plats i serien men missade i kvalet mot Nässjö FF och Söderköping IK.
Hur var det efter 482 matcher i en och samma förening att spela för ett annat lag?
-Kisa BK är en förenig som i mångt och mycket påminde om Myresjö IF med många duktiga fotbollsspelare och ledare så det var väldigt kul att få möjligheten att spela för dem. Det är svårt att beskriva känslan att represtera en annan klubb men jag skulle tro att det är känslan för klubbmärket som är den stora skillnaden. Man brinner lite mer, är lite mer engagerad och kanske vill mer när man har lite mer i bagaget som det blir efter 482 matcher.
Vad tyckte du om spelet mot Aneby?
-Resutatmässigt är det en mycket bra match. Vi vinner med 2-0 och spelar ett bra bra kollektivt försvarsspel där vi har bra kontroll på ASK.
Hade du klarat av att spika igen målet vid eventuellt inhopp?
-Vid ett inhopp som målvakt är det främst erfarenheten som avgör. Det gäller att försöka värdera vilka situtioner man ska ge sig ut i och vilka situtioner försvarsspelarna får klar ut. Jag tror jag hade klarat ett inhopp fint i måndags
Vad tror du om MVFK.s framtidsutsikter?
-De är väldigt goda. Det finns en tryggheten i det starkt försvarsspel och offensivt finns det många duktiga bollspelare. Men det krävs ständigt nya bra prestationer för att vinna matcher.
Kommer du ta upp kampen med Ambjörn och Christofer om att vakta målet under denna säsong?
-Vi befinner oss på lite olika nivåer när det gäller träning och matchning och som det är just nu finns jag vid behov.
Skribent: Ella Lennartsson