Andersberg - MVFK 1-3

19 APR 2014 01:13
Under lördagen fortsatte MVFK.s träningsläger i Halmstad med en match mot Halmstadlaget Andersbergs IK. Glädjande nog fortsatte även vårens segersvit.
  • Skapad: 19 APR 2014 01:13

Andersberg har gått som en raket i seriesystemet och tillhör nu elitfyran hade under veckan slagit div 3-laget Laholms FK så vi var förberedda på en tuff match. Hemmalaget började också bäst då de var bra mycket hetare än oss i de flesta situationerna. De skapar också ett par bra lägen utan att få utdelning. Efter ca en kvart börjar vi ta över mer och mer av matchen och strax därefter tar vi också ledningen. Simon Klein, som startade sin första träningsmatch med a-laget, friställdes av Samuel H och gjorde inget misstag med vänsterfoten. Efter målet fick vi ett spelövertag som höll i sig hela halvleken men några mer mål blev det inte. Bakåt är vi väldigt stabila och det är som i tidigare matcher, de chanser vi släpper till är efter eget slarv.
I halvtid gör vi tre byten. Bl.a. får Christoffer Fält chansen mellan stolparna. Ett par minuter in i andra halvlek ökar vi vår ledning då Samuel på egen hand tar sig igenom en något passiv backlinje och gör 2-0 med en klassisk "tåpaj". Inte långt efter målet kommer reduceringen. Vi är inte riktigt förberedda på en långboll som går över hela vårt lag och helt plötsligt får deras forward stå fri och kan relativt enkelt placera dit bollen. Efter målet tappar matchen lite av struktur och spelet böljar fram och tillbaka. Vi skapar flertalet lägen utan att göra mål. Både Viktor, Abbey och Muhammed har frilägen som de inte sätter. 3-1 kom i stället efter en hörna där Fredrik Elmersson krigar fram bollen och sätter den på egen hand.
Sista tio har vi bra kontroll och släpper inte till några chanser. iställlet borde vi nog ha gjort något mer mål.
Plus idag till vårt centrala mittfält i form av Viktor och Oskar.

Laget:
Ambjörn Lennartsson (ut45), Anton Titusson, Glenn Lennartsson (ut 45), Fredrik Elmersson, Dennis Isaksson, Erik Klein, (ut 75), Oskar Eriksson, Viktor Lager, Simon Klein (ut 55), Albin Karlsson (ut 45, in 75), Samuel Herbertsson (ut 55).

Avb: Mohammed Salleh (in 45), Christoffer Fält (in 45), Felix Grahn ( in 55), Emil Petersen (in 45), Abbey Abbas (in 55)

Skribent: Martin Nilsson