Foto: Ella Lennartsson

MVFK - IFK Osby 1-2

10 OKT 2014 15:08
Första halvlek av dubbelmötet är nu spelat och trots att vi gör en plattmatch så är vi fortfarande med i matchen och det är vi tacksamma för.
  • Skapad: 10 OKT 2014 15:08

Tyvärr kommer vi inte upp till den nivå vi önskat och framför allt spelar vi inte den typ av fotboll som vi gjort tidigare under säsongen. Nu har vi 90 minuter på oss att ta igen detta underläge och ta oss till nästa kvalspel.

Första kvarten kände lagen mest på varandra och när vi väl för första gången får till ett riktigt anfall med passningskombinationer, då kom också ledningsmålet. Abbey kom runt på kanten och slog ett inlägg som en Osbyback olyckligt (för dem) styr in i eget mål. Cred till Wille som höll sig fram och störde på inlägget. Trots ledningsmålet får vi ingen riktigt fart i vårt spel och vi slår alldeles för många långbollar. Den energi som ledningsmålet borde gett gav inte heller någon effekt. Istället tog Osby över mer och mer och kvitteringen kom inte långt därefter. Efter att vi slarvat på mitten slås en djupledsboll och många skrek på offside. Men troligtvis var en offsiden på den spelare som inte får bollen och därför lät domaren spelet pågå. Strax efter kvitteringen hamnar domaren på nytt i fokus när Osby skriker på straff. I stället väljer domaren att ge gult kort för filmning vilket från sidan kändes ganska tufft. Tyvärr skulle vi dock själva få känna på detta i andra halvlek.

Efter paus tar Osby över helt. Inte så mycket för att de är jättebra utan mer för att vi är under all kritik i vårt spel. 1-2 kom därför rättvist och återigen är det ett friläge bakom våra backar och återigen gör deras forward inget misstag när han hamnar ensam med Ambjörn. Vi kommer inte riktigt ur vår förlamningen utan det är i stället Osby som fortsätter skapa chanser och trean är inte långt borta. Först när det återstår 10 minuter börjar vi vakna till och spela den fotboll vi vill göra. Vi börjar utmana våra motståndare offensivt och skapar därmed chanser. Anton T tar sig från högerbacksposition in i boxen och blir innan skottögonblicket solkart fasthållen vilket gör att han tappar balansen och inte kan skjuta. Att domaren inte blåser straff i det läget är oförklarligt. Inte minst när han efter matchen erkänner att Anton mycket riktigt blev "upphakad" men ändå i någon liggande form (enligt domaren) fick chansen att skjuta. Men som alltid så ser man på situationerna olika och domarna likt oss andra har ju dåliga dagar ibland...

På övertid får Abbey en kanonläge att kvittera men skottet går utanför och 1-2 stod sig matchen ut. Osbyspelarna andades ut och jublade för sin seger. I våra ögon är det bara halvtid och förhoppningsvis är det vi som får jubla när mötet är avgjort på lördag. Men helt klart måste vi höja oss om detta ska hända. Både spelmässigt och inställningsmässigt.

Elmerson och Viktor är de som höjer sig mest denna dag. Wille gör även han en bra insats i en något ovan roll centralt.

Laget:
Ambjörn Lennartsson, Anton Titusson, Fredrik Elmersson, Glenn Lennartsson, Dennis Isaksson, Oskar Eriksson (ut 55), Viktor Lager, Kujtim Berisha (ut 80), Abbey Abbas, William Bengtsson, Albin Karlsson (ut 65)

Avb.

Christoffer Fält, Emil Petersen, Erik Klein, Mohammed Salleh (in 65), Alexander Zier (in 55), Micke Gustavsson, Pierre Johansson (in 80)

CSC_0047

CSC_0049