MVFK - Moheda 2-0

19 APR 2014 01:12
Tredje matchen för säsongen och denna gång var det vår seriekonkurrent Moheda som gästade.
  • Skapad: 19 APR 2014 01:12

Under 2013 hade vi två stentuffa matcher mot dem. 0-0 hemma på Vitalavallen i en match vi borde ha vunnit och seger 2-0 i Moheda i en match där vi kanske inte förtjänade att vinna...
Under 2014 kommer vi att mötas två gånger igen och förhoppningsvis var dagens match en indikation på hur även de två mötena ska sluta.
Jag tycker att vi idag tar tag i taktpinnen från minut 1. Tyvärr slarvar vi lite i upptakten vilket ger gästerna två bra lägen att göra mål. Lyckligtvis är Ambjörn på hugget och avvärjer vid båda tillfällena. Inte långt därefter tar vi ledningen efter att Erik Klein vunnit tillbaka bollen högt upp i plan. Passning till Alex Zier som skaffar sig ett friläge där han kunde göra mål. Men istället för att skjuta så väljer han att spela till en helt fristående Samuel Herbertsson som enkelt kan rulla bollen i ett öppet mål. Snyggt av Zier att bjuda på det och kul för Samuel att återigen få göra mål. Efter målet trummar vi på och är det bollförande laget och även 2-0 kom efter ca halva första halvleken. Glenn slår en frispark mot den bortre stolpen där Elmersson nickar ner till Viktor som stöter in bollen i mål. Under resterande del av halvleken skapar vi ett par bra chanser som borde resulterat i mål. Glädjande var dock att vi skapar bra och effektiva anfall som leder till lägen.
Andra halvlek är något sämre från båda lagen och även mållös. Ambjörn behöver inte vara speciellt aktiv då det är vi som har bollen på Mohedas planhalva den mesta utav tiden. Tyvärr drar vi ner på tempot och är inte effektiva framför mål och missar alldeles för många chanser. Ska man vara ärlig så borde vi gjort 3-4 mål i andra halvlek. Oskar har ett par bra skottlägen, inbytte Abbey missar några och även Muhammed och Samuel hade chansen att öka ledningen. Men tack vare dålig skärpa framför mål och en bra målvakt så stannar resultatet vid 2-0.
Vi är nöjda med seger men ställer oss också frågan om det är detta Moheda vi kommer att möta i serien. Det var i alla fall inte alls samma kvalitet som vi vant oss vid. Därför är det svårt att dra några större växlar utav denna match. Samtliga spelare får ett godkänt men extra plus till mittfältarna Erik Klein och Alexander Zier.

Laget:
Ambjörn Lennartsson, Anton Titusson, Fredrik Elmersson, Glenn Lennartsson (ut 45), Dennis Isaksson, Erik Klein (ut 70), Oskar Eriksson, Viktor Lager, Alexander Zier, Samuel Herbertsson, Muhammed Salleh (ut 45, in 70)

Avb: Emil Petersen (in 45), Abbey Abbas (in 45)

CSC_0536

CSC_0539