Damklubben firar 50år!

19 APR 2014 01:11
Igår samlades Myresjö IF.s damklubb, precis som de gjorde för 50 år sedan!
  • Skapad: 19 APR 2014 01:11

Damklubbens medlemmar hade igår samlats på Myrvallas övervåning för att fira att de fyllt 50 år!

På bordet var det uppdukat med en Italiensk buffé. När maten hade intagits höll Mona Svensson i en tillbaka blick som gav många roliga minnen, och många glada skratt. Damklubbens medlemmar mindes tillbaka på många av utflykterna och allt roligt som hänt under åren. De lade orden i mun på varandra o skrattade glatt.

DSC_0513

Allt började alltså för 50 år sedan, 1964. Alla intresserade damer samlades då i Myresjö skola. Det var en bra uppslutning redan från början. Första året var de 26 medlemmar som ville hjälpa till att stötta klubben Myresjö IF. Noterbart, och fantastiskt roligt är att en av medlemmarna som var med på första mötet för exakt 50 år sedan även var med denna kväll NAMN. Var det några oklarheter från den tid kunde hon fylla i den informationen.

Redan det första året i lyckades tjejerna samla in 2000 kr, vilket var stora pengar på denna tid.

Mona fortsatte sedan sin historiska tillbakablick, där hon berättade om alla utflykter genom åren.

Nedan följer några av dem:

* 1965 Kortare utflykter

* 1967 ”Hemlig resa” Ikea

* 1969 Danmark

* 1970 Stockholm

* 1972 Julbord på Hotell Högland

* 1975 Glada änkan

* 1978 Göteborgs seglarresa

* 1979 de firade 15-årsjubileum på Vetlanda Stadt

* 1980 Julbord i Hook

* 1981 Teater i Göteborg (40 personer)

* 1982 Julbord i Vrigstad

* 1983 Malmö på ”Två män och en änka”

* 1984 Göta kanal

* 1986 Jönköping på Magnus Härenstam

* 1990 Göteborg på Tomas Brömsen

* 1995 Fantomen Stockholm

* 2011 Ladies Night

Syftet med denna damklubb har genom alla år varit att stötta klubben Myresjö IF. Där tillägger Mona lite stolt, att andra klubbar är lite ”avundssjuka” på hur duktig just denna damklubb är att samla ihop pengar. Inte undra på när hon senare berättar att de genom åren dragit in över 2.2 MILJONER kr till föreningen.

Pengarna har använts till många nyttiga saker, bla. Till ungdomsverksamheten, där de stått för avslutningarna genom åren, cuper till de viktiga ungdomarna, de har legat bakom upprustningar och renoveringar på klubbhuset. Köpt textilier för att fräscha upp lokalen.

Dessa pengar har samlats in via lottförsäljningar, anordnade modevisningar, julmarknader, tipspromenader, cuper, zonläger, och nu på senare år har de hjälpt Sussie Olssons kök när de anordnat festligheter i Vetlandas Folkets park. Damklubben hittar hela tiden nya spår, o ligger alltid i framkant vad gäller att samla in resurser till klubben.

Det var som sagt många glada miner under kvällen där de mindes tillbaka allt roligt som hänt under åren . En av medlemmarna tyckte med glimten i ögat,  kunna sig se en tråkig trend, där det gick allt för långt mellan utflykterna.

Visst borde denna fantastiska damklubb få unna sig fler utflykter som kommer resultera i ännu fler minnen o glada skratt.

Det går inte att vara annat än stolt över dessa fantastiska tjejer som hjälpt till och  stöttat Myresjö IF genom 50 år tillbaks i tiden. Ett stort tack riktas till er, hoppas Ni fortsätter ha lika kul i MINST 50 år till!

DSC_0510

DSC_0512