Foto: Carina Tönnies

Karl-Erik Nilsson på besök bad om extra applåd

22 MAJ 2014 08:22
Efter dryga 30 mil i bil anlände Svenska Fotbollsförbundets ordförande, Karl-Erik Nilsson redan halv åtta till Vitalavallen, där Myresjö/Vetlanda FK ordnat frukostmöte för bl a sponsorer. Han höll ett lättsamt föredrag om sin egen historia, som började i knattelaget i Lindås, men inte minst om hans 26 månader långa ordförandeskap för svensk fotboll och dess vision.
  • Skapad: 22 MAJ 2014 08:22

Frukostmötet inleddes med att klubbens ordförande Tommy Halldin hälsade välkommen och lämnade över ordet till Fredrik Hult, som är ansvarig tränare för P17-15-lagen. Fredrik förklarade samarbetsklubbarnas satsning på att ge ungdomarna möjlighet till en bra fotbollsutbildning för att vara väl förberedda inför inträdet i de egna seniorlagen eller kanske i annan klubb högre upp i divisionerna. För att bereda plats för alla egna och de som sökt sig till oss satsas på två P17-lag, ett kallat elit- och ett breddlag samt ett P15-lag. De närmare 50 spelarna är uppdelade i två träningsgrupper, allt för att varje spelare ska få rätt miljö att utvecklas i. Dessutom får spelare alternera och delta i seniorträningen. På ledarsidan är det välförsett med utbildade ledare. Karl-Erik inflikade sitt stora gillande till upplägget och då speciellt med så många utbildade ledare.

Seniortränaren Martin Nilsson redogjorde för läget inom seniorfotbollen. Vi får kritik för att vi spelar dåligt och ändå leder vi serien, sa han, samtidigt som han erkände att han egentligen bara är nöjd med en halvlek av 12 spelade. Det visar vilken potential laget har, för det finns mycket som killarna kan och kommer att göra bättre.

Karl-Erik berättade om sin mångskiftande bakgrund, där han varit internationell domare och kommunalråd i Emmaboda kommun bland mycket annat. Som nyförbundsordförande fick han leda ett genomgripande projekt, kallat Mål & Strategi 2013-2017, där många, från mindre klubbar till myndigheter, var delaktiga. Man fastställde visionen, verksamhetsidén, värdegrunden, strategier, förhållningssätt och handlingsplan. Visionen blev Fotboll – Nationalsporten – För alla överallt.

Han berättade också om många människor han mött. Ett minnesvärt möte var när han i pausen satt vid ett bord tillsammans med Angela Merkel, tyske förbundsordföranden  och Fredrik Reinfeldt. Ställningen var 3-0 till Tyskland och Angela Merkel uttalade mycket synd om Sverige. Andra miner var det efter matchen, som slutade 4-4.

När Karl-Erik avslutat och fått en applåd sa han. Ge mej en applåd till. Inte för min skull utan för Er. När Ni applåderar, då ler Ni och det skapas positiv energi och välbefinnande. Extraapplåden var välförtjänt.

20140520_075551

Skribent: Sven-Gunnar Skirmark