MVFK-Tranås 2-0

19 APR 2014 01:11
Även andra träningsmatchen slutade med seger och denna gång var det Tranås FF som stod för motståndet.
  • Skapad: 19 APR 2014 01:11

Till skillnad mot förra matchen tog vi direkt tag i taktpinnen och redan efter fem min stod det 1-0 efter att Samuel Herbertsson styrt in Felix Grahns inspel. Under första halvlek har vi väldigt bra kontroll på spelet och Ambjörn står mer eller mindre overksam hela halvleken. Spelmässigt var det ett steg framåt mot senast. Vi använder båda kanterna på ett bättre sätt, vi hotar mycket mer i djupled än tidigare m.m. Vi har även ett större tålamod i spelet och det är även pga detta som vi kunde göra 2-0. Vi kör fast i ett anfall, vänder hem, börjar om och då når Viktor Muhammed med en långboll. Muhammed dribblar av en en försvarare och sätter bollen snyggt.

inför andra halvlek gör vi fyra byten då vi vill att så många som möjligt ska få mycket speltid så här tidigt på säsongen. Även under andra halvleken rullar vi runt på spelare och det är bara Fredrik Elmersson och Glenn utav utespelarna som spelar hela matchen. Andra halvlek är mer böljande där båda lagen har chanser. Ambjörn får också chansen att göra några riktigt avancerade räddningar. Samtidigt har vi flertalet bra lägen där vi borde gjort mål. Det skulle dock bli två mål till och båda gångerna är det Muhammed som nätar. Först på en passning av Emil Petersen och i slutminuten på ett inspel från Abbey Abbas. Kul för Muhammed att får göra ett hattrick!! Erik Klein visade upp sig från start för första gången och det gjorde han riktigt bra! trots att han var yngst i dagens lag så tar han för sig ordenligt, inte minst i närkamperna men även i spelet med boll. Även Fredrik Elmersson är värd beröm efter ännu en mycket säker och stabil insats.

Detta var som sagt ett steg framåt. Sen är det som alltid skillnad att spela dessa matcher mot att spela tuffa seriematcher. Men vi hoppas att grunderna i spelet ska sätta sig mer och mer för varje match under försäsongen.

Laget:

Ambjörn, Emil Petersen (ut 45, in 70, Glenn Lennartsson, Fredrik Elmersson, Dennis Isaksson (ut 45, in 75), Erik Klein (ut 70), Oskar Eriksson (ut 75), Viktor Lager (ut 85), Felix Grahn (ut 45, in 85), Muhammed Salleh (ut 45, in 60), Samuel Herbertsson ut 60)

Avb. Abbey Abbas (in 45, Sami Raad (in 45), Alexander Zier (in 45), Anton Titusson (in 45)

CSC_0566

CSC_0574