Palmgren fokuserar på fysen

31 OKT 2014 19:06
Mikael Palmgren byter från att ha varit assisterande tränare det gångna året, till att enbart fokusera på fysen.
  • Skapad: 31 OKT 2014 19:06

Mikael Palmgren 43, bor ihop med sambon Lotta. Han jobbar som planerare/lagerarbetare på Sapa Building System. På fritiden tittat Mikael väldigt mycket på sport, o främst följer han laget i sitt hjärta Tottenham. Han tycker om att träna, och det är framförallt löpning, cykling, styrketräning och ett par pass på Friskis & Svettis, där han agerar instruktör. För övrigt kopplar herr Palmgren gärna av till lite bra musik. Han berättar att just musiken är en stor del av hans liv.

Det kanske inte alla vet är att Mikael har en enorm erfarenhet av löpning. Vilka lopp har löpts genom åren, och är det några tider du är stolt över?
-Har sprungit en hel del lopp genom åren, nu blir det tyvärr inte så många längre. Marathon och Stockholm Marathon var det jag tyckte bäst om, blev nog mellan 25-30 marathonlopp. Rekordet på marathon är 2.43.18 och det gjordes i Berlin Marathon. Har också sprungit en hel del Lidingölopp och Göteborgsvarv och mängder av andra lopp.

Vad driver dig att fortsätta jobba med MVFK?
-Jag tycker väldigt mycket om grabbarna i laget, blir glad när jag träffar dem. De har alltid behandlat mig på ett bra sätt, en väldigt bra grupp. Spännande med ny tränare.
Till nästa säsong behöver jag bara koncentrera mig på den fysiska biten vilket är bra. Dessutom har jag ju nu varit med i MVFK sen det startade, vilket gör att man fått känslor för föreningen.

Det gångna året var ditt första som assisterande tränare med stort ansvar att hålla spelarna fysiskt starka.  Har du fått ut vad du önskat ur truppen?
-Både ja och nej. Tycker det har sett ganska bra ut och spelarna är alltid väldigt ambitiösa när vi tränar fys. Men vi kan bli bättre på allt och det finns en hel del saker som vi ska jobba lite extra på till kommande säsong.

Vet du redan nu något du vill göra annorlunda gentemot förra året?
-När det gäller fysen så ska vi jobba vidare på det vi har påbörjat, för jag tycker det känns som vi är på rätt väg. Men det finns några saker som vi ska ändra på eller förbättra för att bli ännu bättre.

Vad tror du det berodde på att laget inte nådde hela vägen denna säsong?
-Tycker vi var lite för svaga sista tredjedelen och på att skapa målchanser och göra mål.  Och med det menar jag inte att vi hade för dåliga anfallare, utan det berodde på andra saker

Vad tror du om framtiden för detta laget?
-Tycker den ser ljus ut.

Tränare Fredrik Hults kommentar om Mikaels klartecken:
När man är fotbollstränare så är man ofta sämre på de delar som man kallar fys och så är det även i mitt fall, att Mikael skrivit på är skönt för mig då jag litar till 100% på hans upplägg. Mikael är dessutom duktig på dessa delar och väldigt respekterad i gruppen. Micke och jag känner varandra och det skall bli roligt att få jobba tillsammans. Kunde ej tänka mig någon bättre på denna position.

Vi önskar dig fortsatt lycka till i klubben, kör hårt med grabbarna!
Skribent: Ella Lennartsson