Foto: Ella Lennartsson

Seriepremiär

19 APR 2014 01:13
En lång försäsong är över, och imorgon är det äntligen dags för seriepremiär på Vitalavallen kl 15:00. Vi tog ett snack med lagets huvudtränare Martin Nilsson, som för andra året leder kommunens högst rankade lag.
  • Skapad: 19 APR 2014 01:13

Martin började sin aktiva karriär i Myresjö IF. Studierna tog honom till Halmstad där han läste och samtidigt spelade för IS Halmia. Båda dessa klubbar tillhörde då division två. När Martin var klar med studierna flyttade han till Vetlanda, där han fortsatte sin aktiva karriär i Vetlanda FF. Efter tre år blev han assisterande tränare i detta "gröna" lag. Efter endast ett år tog han hand om huvudansvaret i klubben. Martin har som tränare både vunnit sin serie och varit med om att trillat ur. När de två högst rankade lagen i Vetlanda bestämde sig (2013) för att slå sig samman, valdes Martin till huvudtränare. Valet kändes naturligt med tanke på hans historia, och hjärta för båda klubbarna.

Nedan följer en sammanfattad historik om Martins spelar/ledarkarriär:

1997-2000 Myresjö IF
2001-2006 IS Halmia
2006-2009 Vetlanda FF
2010 Ass tränare Vetlanda FF
2011-2012 Tränare VFF
2013- Tränare MVFK

Hur skulle du vilja sammanfatta försäsongen/tränings-match?

Försäsongen har gått enligt plan. Under vissa perioder har vi, pga skador, resor, jobb m.m,  varit lite för få i träning men nu ser det bättre ut. Vi har gjort flera bra träningsmatcher där både spel och resultat varit positivt. Under de sista matcherna har vi haft lite problem med anfallsspelet men jag hoppas att det ska vara löst tills lördagens premiär.

Vad är skillnaden på dagens MVFK med förra säsongen?

Det känns som att mycket har hamnat på plats under det första gemensamma året. Till exempel känner spelarna varandra bättre på plan än för ett år sedan.

Det har tillkommit två nya spelare sista veckan i form av Sola och Chad, vad har de att tillföra?

Sola är en naturlig ledare på plan och då gärna i backlinjen. Han är också en duktig huvudspelare som vi kommer ha nytta av. Chad är en mer offensiv spelare som förhoppningsvis ska ge oss mål och assist.

Tankar inför lördagens match?

Det kommer nog kännas lite nervöst när det väl drar igång på lördag. Det är viktigt att vi försöker spela som vi gjort i träningsmatcherna och lita på vad vi kan göra. Jag tror att det kommer ta ett tag i matchen innan båda lagen kommit underfund med underlaget. En naturlig konsekvens när vi spelat så mycket på bra konstgräsplaner under våren.

MVFK är ett tekniskt och bolltrillande lag som spelat samtliga årets träningsmatcher på konstgräs. Imorgon är det skarpt läge på annat underlag, får vi se samma fina spel?

Det hoppas jag ju. Men man får nog ha viss förståelse för att det är skillnad att spela på Heds Arena och en gräsplan i april. Givetvis ska vi försöka rulla boll men det gäller att göra det med klokhet.

Är det någon spelare du tycker vi ska hålla ögonen lite extra på?

Vår nya mittback Sola Abolaji tror jag kommer vara ett livsfarligt hot på fasta situationer. Håll ett öga på honom då.

Vilka lag tror du kommer tillhöra toppen i serien, förutom MVFK?

Jag tror generellt att lagen från Östergötland är ganska bra så dem får vi se upp med.

Skribent: Ella Lennartsson