Vinst i sista kvalmatchen mot Hjulsbro med 4-2 (2-0)

2018-11-01 13:44
Sista matchen blev en snöig och trist historia. Vi vet inte om vi är i division 3 eller 4:a ännu. Just nu spelar vi division 4.
  • Uppdaterad: 2018-11-01 13:44

Summering:

Varför? Det finns tio tårtbitar under året som inte fungerat tyvärr där jag själv ansvarar för ett par av dem och därför har vi hamnat där vi är nu. ( dock håller vi dessa analyser internt). Vi alla är delaktiga och får rannsaka oss själva.

Vi har använt 28 spelare, varav 14 styck som gjort div 3-debut. 13 av dem spelarna är mellan 16-20 år.

4-5 spelare var rotationsspelare förra året och de blev ordinarie i år. Omväxlingen blev för stor samtidigt som Högsby och Tenhult fick låna in lite spelare från högre divisioner.

Konkurrensen i serien blev för tuff, däremot har 10 egna produkter från egna ledet gjort div 3-debut. Det är imponerande, det är vår långsiktighet. Det var klubbens riktmärke, att få upp unga spelare från egna leden.

Förra året hade vi en sluttrupp på 26+4. I år hade vi 18+3  det är en stor skillnad ändå hade vi mindre skador detta året.

Vi har gjort lika många mål som när vi var ett topplag tidigare år alltså 42 styck i seriespel 52 totalt med kval. Elmedin har gjort hälften av dem målen, vilket han skall hyllas för.

Dock har vi släppt in ett 30 tal mer mål än tidigare år, samma tränare, samma filosofi men med lite mer obalans i truppen och saknad rutin så blev det för många poängtapp i slutminuterna.

Märks att vi bytt ut 3 rutinerade i backlinjen med över 1000 matcher för klubben dock så tycker jag inte det föll på det, utan det föll på hela lagets sätt att vara aggressiva i sitt försvarsspel.
Det är för många som velat titta mot  motståndarens mål istället för att först valt att försvara sitt eget, för offensiv balans i truppen. Därför har vi gjort fler mål men också släppt in fler.

Det har blivit stora hål i lagdelarna och i laget. Offensivt bättre, men mycket mer kännbart defensivt.

Eric Kleins bollvinnande har saknats på mitten då vi behövt använda honom som mittback, där tror jag största delen sitter.

Ovisst vart vi hamnar, men jag hoppas och tror på att klubben spelar div 3 nästa år och att de unga spelarna får fortsätta utvecklas i en bättre miljö.

Vi har många spelare jag tror på i längden, Alfons Cantby har gjort sin div 3-debut och startat de flesta matcherna ( saknad vid skada i slutet annars helt ordinarie)

Philip Tedeby kommer bli duktig, han har vart lite för mycket sjuk och skadad under året men han tror jag verkligen på.

Vi har fler även att jag inte nämner alla här och nu.

Matchen

Jag tycker vi är mycket bättre i första halvlek mot Hjulsbro och vi startade matchen bra. Vi skapar säkerligen fyra etablerade målchanser första tjugo minuterna.

Vi gör 1-0 via en frispark som Elmedin skarvar in, tvåan sätter han också dit.

Andra halvlek börjar som vi startat matcher eller halvlekar tidigare. De gör två mål inom tio minuter och får både energi tillsammans med förhoppning om vinst.

Vi blir lite väl tysta och tagna av situationen. Dock visar killarna stark moral genom att vända tillbaka matchen till vår fördel. En fantastiskt fin kontring via Mladen till Simon som spelar in till Elmedin som har öppet mål.

Fyran är också en kontring som Simon driver upp och spelar in till Mladen som placerar in 4-2.

1-0 Elmedin Kvrgic ( Aldin Sumic)
2-0 Elmedin Kvrgic ( Marko Bjedov)
3-2 Elmedin Kvrgic ( Simon Klein)
4-2 Mladen Bucanin ( Simon Klein)

Sista Stjärnligan blev enligt nedan.

3 stjärnor Elmedin Kvrgic

2 stjärnor Simon Klein