Hampus Tönnies lämnar för studier

2018-08-04 13:41
Tryck på "Läs mer" för att läsa intervjun med Hampus.
  • Uppdaterad: 2018-08-04 14:07

Hampus Tönnies spelare i Myresjö/Vetlanda FK:s J18 kommer att flytta p.g.a studier till hösten.
Jag fick en liten pratstund med Hampus som är född 1999 och kommer från våra egna led i samarbetesföreningarna.

Hej Hampus,
När och var började du spela fotboll?

Jag började när jag var 4-5år i Myresjö IF och om jag inte minns fel så var dagens ordförande Tommy Halldin våran tränare.

Och nu ska du studera.Vad och vart?

Jag skall flytta till Linköping för att studera till civilingenjör inom mjukvaruteknik.

Hur lång är denna utbildning?

Jag läser i 5år.Känner att det är bättre läsa vidare direkt efter gymnasiet eftersom det är en så lång utbildning.

Jag vet att du alltid brukar ställa upp och hjälpa till om det behövs i föreningarna.Vilka sysslor har du haft inom fotbollen förutom spelare?

Jag har varit domare,tränare för ungdomslag och haft olika ledarrollerna inom fotbollsskolan.Nu senast var jag lägerchef och det varit riktigt kul.
Jag hoppade också in som ledare för mitt eget lag i Gothia cup i år, har varit lite skadad under våren så det var perfekt.

Är det något som du tycker varit extra kul?

Det är just det här med fotbollsskolan.När man ser hur alla ungdomar kan ha kul tillsammans och man vet att man hjälpt till för att detta ska fungera.

Har du något speciellt minne från åren i våra föreningar?

Ja när Myresjö IF kvalade 2011 för att gå upp i Div 2.
Vi åkte upp till Göteborg för att heja på när de mötte Kållered i en avgörande match. Myresjö gick upp på fler gjorda bortamål och vi fick vara med och fira med laget både i Göteborg sedan när de kom hem på kvällen.
Den glädjen glömmer man inte i första taget.

Avslutningsvis får vi önska dig Lycka till med studierna och du är alltid välkommen tillbaka.

Hampus som ledare i Gothia tillsammans med Joakim Dohrmann och Henrik Nilsson.

Skribent: Christian Brunosson