Foto: Ellla Lennartsson

Nytt 2 års kontrakt

2015-08-11 11:37
Tidningen presenterade för ett tag sedan att tränare Fredrik Hult valt att skriva på ett 2 års kontrakt, något klubben är väldigt nöjda med.
  • Uppdaterad: 2016-06-08 06:27

Vi träffade Fredrik för att se hur hans första år vart ( hittills)

Nu har dina första 9 månader vart i MVFK och ditt första Senior år ä snart till över.

Hur har det känts?

Först och främst är jag glad att klubben trodde på mig när de valde satsa på mig istället för att skaffa sig en extern tränare med liknande kunskaper.

En del tyckte och trodde det var för tidigt, men jag var säker på att det skulle funka på ett bra sätt.

Jag tycker det gjort det och att hela ledarstaben gjort ett bra arbete hittills, vi fick chansen att vara med i Svenska Cupens gruppspel, något som gav alla i klubben en rejäl kick samt en positiv erfarenhet.

Vi har gjort en bra säsong hittills där vi utvecklats som lag och där vi ligger 4a bara 4a poäng efter ledande Lindö FF ( i skrivande stund) vi är även i Kvartsfinal i (smålands Cupen)

Jag lär mig varje dag, den tränare som tycker han är fullärd kan nog sluta. Man lär sig av spelare och ledare varje träning, varje tillfälle man lyssnar och ser en spelare är unikt, varje gång man ser en fotbollsmatch ser man något man kan ta lärdom av.

Så jag har mycket kvar att lära mig och det är jag glad för. Det hade vart lite tråkigt annars. Och när jag får ännu mer erfarenhet så tror jag att det bara kommer bli bättre och bättre.

Vad är du inte nöjd med ?

Att vi tappat poäng i fem matcher. Tre uddamålsförluster och 2 oavgjorda. Det kan man inte vara nöjd med, att acceptera poängförluster kommer jag aldrig göra.

Men det gör ju alla lag i en serie?

Så är de ju, men nöjd skall man väl ändå inte vara med det?

Och jag bryr mig inte så mycket vad de andra lagen gör, för det kan jag ju inte påverka.

Vi släpper frågan och undrar hur det ser ut med utbildningar framöver för din del?

Jag har fått backa lite ett steg i Smålandsfotbollen som instruktör för Zon lägren, något som jag saknar lite men inte kunnat göra någonting åt.

Det är väldigt roligt att få utbilda ungdomar.

Jag kollar på min sista utbildning Uefa Diploma A, jag hoppas kunna göra den nästa år eller året därpå. Men det får inte kosta för mycket energi från MVFK och A-laget.

För det är ändå 18 dagar uppdelat på 4 tillfällen.

Men det är den sista kursen jag får göra innan det är PRO och då är det endast 12 tränare i Sverige varje år som får göra den. Och där är jag inte ( än )

Nu vet du alltså vad du skall göra nästkommande 2 år?

Skönt!

( Fredrik berättar vidare )

Visst det är mycket tid som lägges och man märker att man sover mindre när man är huvudtränare och där man jobbar efter en resultat baserad verksamhet.

Man funderar mycket och jag är ju lite sjuk på det viset, jag kan ju vakna och komma på en yta på planen som vi inte täckt tillräckligt bra eller funderar på varför vi inte tog oss in i boxen med tillräckligt mycket folk.

Efter matcher sover jag inte så mycket överhuvudtaget  och om jag gjort en dålig träning så tar jag på mig väldigt mycket själv ( även om spelarna också bör ta på sig en del av den) men jag är ansvarig och kommer inte lägga ansvaret på någon annan.

Man är ju fotbollsgalen. Men tillslut lär man sig nog att också att sova efter matcherna, kan ju inte påverka så mycket under nätterna direkt. ( men man kommer på mycket , säger Fredrik och skrattar )

Från Klubbens sida säger man såhär om Fredrik Hult och hans påskrift för de kommande 2 åren.

Vi i styrelsen och FU är mycket nöjda med det Fredrik presterat så här långt och även att vi kommit överens om ytterligare 2 år med Fredrik som huvudtränare.

Han är mycket fotbollskunnig och har bra koll på framför allt våra yngre spelare som han har följt under åren.

MVFK har en tydlig linje där vi vill få fram egna unga spelare till vårt a-lag samtidigt som vi också vill behålla spetskompetens och rutin i lite äldre erfarna spelare, Fredrik har samma syn på detta så vi har ett mycket bra samarbete som kan bli ännu bättre med tiden.

Peter Larsson Fotbollsutskottet

Skribent: Redaktionen