Roland Svensson!

29 MAJ 2017 11:24
Vi lyfter på hatten för vår styrelseledamot Roland Svensson. Roland har fått mottaga RF:s högsta utmärkelse som idrottsledare i Sverige.
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2017 11:28

Det är ca 100 st idrottsledare som tilldelas detta vartannat år. Det var i samband med Riksidrottsmötet i Karlstad den 20 maj som Roland fick mottaga den ärofyllda utmärkelsen. Roland har tidigare fått fina utmärkelser som Smålands Fotbollsförbunds guldmedalj 1994 och Svenska Fotbollsförbundets guldmedalj 2005.

När man pratar om Roland så är det Myresjö IF som är det första som dyker upp. Roland är för många Myresjö IF.  Roland har varit med sedan 1963 och var sekreterare i styrelsen de 10 första åren. Roland har haft flera tunga uppdrag i Myresjö IF och ett av dem var ordförande i Fotbollssektionen åren 1971- 1998. Under flertalet av de åren tillhörde Myresjö IF svensk elitfotboll.

Roland är än idag ledamot i Fotbollssektionen, numera Myresjö/Vetlanda FK och styrelseledamot i både Myresjö IF och Myresjö/Vetlanda FK.

Hela familjen Svensson har haft en stor betydelse för Myresjö IF. Roland spelade 340 matcher för Myresjö IF som aktiv och sönerna Peter och Jonas spelade 211 respektive 340 matcher för föreningen. Hustrun Mona är fru Myresjö IF och har sedan 60-talet varit aktiv i föreningens fantastiska Damklubb och sedan årtionden tillbaka dess ordförande. Roland och Mona har som sagt lagt ner en stor del av sitt liv i föreningen Myresjö IF.

När man pratar med gamla storspelare, som spelat i MIF, är det Roland och Mona de första de nämner, om hur fantastiskt de blivit mottagna när de kommit som vilsna nyförvärv till föreningen. De har varit som en stödfamilj för spelare som kommit från både Sverige och inte minst de från andra länder.

Som avslutning vill jag som nuvarande ordförande för föreningen delge ett stort grattis till Roland för den välförtjänta utmärkelsen.

Myresjö 2017-05-25

Tommy Halldin