Välbesökt frukostmöte

2018-04-12 08:30
MVFK hade bjudit in till frukostmöte på Vitalavallen den första måndagmorgonen då man kunde ana att våren på allvar var i antågande.
  • Uppdaterad: 2018-04-12 08:46

Mötet var välbesökt och efter intagen frukost, serverad av VFF:s Damklubb, hälsade föreningens ordförande Tommy Halldin välkommen. Han berättade lite om bakgrunden till sammanslagningen av seniorfotbollen och den femåriga resan MVFK nu gjort.

Därefter tog huvudtränaren Fredrik Hult vid och redogjorde för läget. Laget är inne i en generationsväxling och hela sex ungdomar har plockats upp i seniortruppen varav fyra från den egna ungdomsverksamheten samt en från vardera Sävsjö och Eksjö. Dessutom 20-årig mittbacken Rasmuz Melin från Göteborg, som flyttat till Eksjö samt Nathan Hands från England, som spelade här 2013 och nu återkommit för att bli Vetlandabo tillsammans med sin flickvän från Korsberga.

Efter fjolårssäsongen har några framstående spelare av olika skäl lämnat oss, t ex mittbacken Viktor Lager, som flyttat till jobb i Stockholm, Tarek Alnatur, som i helgen ingick i startelvan hos div 1-laget Husqvarna FF samt Glenn Lennartssons, som lagt av. Att ungdomarna redan i år fullt ut ska ersätta dessa är inte möjligt, utan vi får räkna med ett mellanår, eftersom klubben i första hand satsar på egna och lokala förmågor, säger Fredrik.

Därefter tog morgonens gäst, koncernschefen för OBOS Joakim Henriksson, över och gav en mycket intressant information om företaget, som i grunden är Myresjöhus sedan 90 år tillbaka, men numera ägs av Norska OBOS, motsvarigheten till svenska HSB. I koncernen ingår bl a även SmålandsVillan, OBOS Mark och Kärnhem, som tillsammans årligen producerar 2 000 bostäder i form av villor, radhus, hyreshus och bostadsrätter.

OBOS är dessutom bostadsutvecklare, till exempel flervåningshus i trä, upp till 6 våningar, högteknologisk utrustning i form av appar med vilka man från mobiltelefonen kan styra, värme, ventilation, belysning, larm och mycket annat, som redan idag leverereras i vissa hustyper. OBOS har huvudkontoret i Myresjö och produktionsenheter i Myresjö, Sävsjö, Vrigstad och Sundsvall. I övrigt är OBOS representerat med anställda på 40 orter i landet och samarbetar med bostadsprojekt i 160-talet av landets kommuner.

Föredraget var mycket uppskattat och Joakim avtackades med en kraftig applåd och en bok om VFF:s historia.

Sven G Skirmark

Skribent: Fredrik Esseen