Tranås FF-M/V FK P02 3-2 (1-1)

14 AUG 2017 16:58
Tryck på "Läs mer" för att läsa matchreferatet.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2017 17:00

Referat Tranås FF – MVFK P15   3-2 (1-1)

Inför matchen tog vi upp fyra saker att tänka särskilt på.

1. Direkt erövring av bollen när vi förlorat den. Jobba maximalt i några sekunder för att omedelbart vinna tillbaka bollen.
  2. Jobba kollektiv i försvarsspelet. Hela laget flyttar över, centrerar, flyttar upp och flyttar ner.
  3. Hitta spelvändningar i anfallsspelet.
  4. Våga rulla bollen och ha tålamod.

Vi startar matchen med ett par frilägen där vi kunde gjort både ett och två mål. Ett friläge kommer till efter en bra speluppbyggnad med en fin djupledspassning och djupledslöpning av Emir respektive Casper. Ett anfall enligt skolboken. De andra lägena kommer till mer slumpmässigt genom långa bollar från backlinjen. Vi sökte alldeles för mycket långa bollar…..

Tranås tar ledningen efter ca 30 minuter. Vi kvitterar strax därefter genom ett långskott av Jonathan.

Resultatet står sig till halvtidsvilan. I halvtid pratade vi om att vi måste jobba med de saker vi pratat om före matchen.

Vi lyckas inte med detta i andra halvlek. Vi fortsätter slå den långa bollen från backlinjen till forwards. Deras backlinje tar enkelt tillbaka bollen. Detta leder till omställningar och att Tranås lyckas göra både 2-1 och 3-1. Efter Tranås 3-1 mål får vi en man utvisad (två gula kort) och kort därefter en 10 minutersutvisning på grund av varning. Två man mindre. Vi lyckas dock reducera och hade faktiskt möjlighet att kvittera. Matchen slutar dock helt rättvist med vinst för Tranås FF.

Sett till vad vi pratade om före matchen och i halvtid är det inte en bra prestation från oss.

Positivt är dock att ni lyckas stoppa många av Tranås målchanser genom individuell skicklighet och individuell kämpaglöd.

Målskyttar MVFK: Jonathan och Casper.

Några spelar ska plussas. Först och främst ett tack för mycket bra insatser till Hampus och Johan från Bäcksedas P04.

I övrigt plus idag till:
Casper
Jonathan